Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: aprīlis, 2013

Перекур

Attēls
Perekurs ar Žeņu, Šašu un Serjožu :) Reizi stundā uz 5min. drīkst atpūsties. Tas tā oficiāli. Slāvi to sauc: perekurs. Nu tad mēs arī šad un tad perekurim :)

Divbildes

Attēls
Divas bildītes no viesnīcas sestā stāva balkona.

Spogulis

Attēls
It kā normāls spogulis Var paspoguļoties.. .., bet nē!

cimdi

Attēls
Cimdi pēc divu pilnu nedēļu darba. Ceturtdien dabūšu jaunus :)

Nokavēta talka

Attēls
Tas galīgi nav labi, nokavēt ikgadējo talku.. jāmēģina laboties. Žēl Kārlīša, ka video beigās viņš dabū` pa degunu, bet tajā pašā laikā smieklīga viņa reakcija :)

krekliņš

Attēls
Mūsu norvēģu brigadierim jauns krekliņš. Nezinu, kāpēc sāku smieties, jo nekas traks jau nav... Uzraksts uz krekliņa lieliem burtiem.   Un vēl, viņš ir nenormāls alus dzērājs, bet par to stāsts kādu citu reizi. Kaut gan, ko tur stāstīt - aiz muguras krājās izdzertās alus bundžas :)

Krievu veikals

Attēls
Oslo tāds ir, tagad atradām ar Bergenā - krievu veikalu. Vismaz visi tā viņu dēvē. Kaut gan saimnieki esot Lietuvas poļi :) Piemēram, nekur Rimi un visos citos veikalos nevar nopirkt griķus, un, ja varot kādreiz atrast, tad maksājot apmēram 7-8lvl par 800gr. paciņu. Krievu veikalā griķi maksā 2,40lvl par 800gr. paciņu. Es jau aizmirsu, cik Latvijā maksā... Jebkurā gadījumā veikals ir dārgs, tāpat kā visi citi veikali un uz viņu iet ir jēga tikai pēc specifikiem produktiem, ko neatradīs nekur citur.

Saulriets

Attēls
Tikko ļoti skaists skats ārā pa logu. Saule riet.

Gusis

Attēls
Gusis jau noilgojies pēc tēta. Stāsta, cik labi sanāk braukt ar velo.

Ieraksts

Absolūti nekā interesanta šajā nedēļas nogalē. Biju bankā, lai samaina man vārdu un uzvārdu, kas norādīts uz Visa kartes. Es esmu Martins Dudums, nevis Martins Dudus :) Pastaigājos atkal pa Bergenas centru. Šī pilsēta man iepatīkas arvien vairāk un vairāk ar katru dienu. Ja būs iespēja parunāt ar kādu zinošāku cilvēku, jāapjautājās par pastāvīga darba iegūšanu šeit uz vietas. Nākošo nedēļu strādājam no 7:00-19:00, izņemot trešdien, kad ir brīvs. Es īsti nesapratu, kas tie par svētkiem - ja jau brīvs, tad brīvs. Tagad mazāk sanāk kontaktēties ar saviem darba biedriem, jo viņi tagad čupojās vairāk kopā. Viņiem vieglāk runāties savā starpā un slāvi paliek slāvi - kaut ko mūžīgi skaļi diskutē, spriež par neko gari un dikti. Kopā taisa ēst un skatās TV. Es tāds klusāks pēc dabas :) Man tas nemaz netraucē, tieši vieglāk - varu mierīgi pasēdēt pie PC, parunāt Skype un paskatīties kādu filmu bez stresa. Sanāca pa Skype nedaudz parunāt ar Dairi - šiem arī viskaut kas jauns. Interesanti pak

Piedzīvojumi

Attēls
Vai par negantā akumulātorskrūvgrieža un viltīgā laužņa piedzīvojumiem esat kaut ko dzirdējuši? Man nācās viņus sastapt........

Video - Gustavs & Kārlis - instrumenti

Attēls
Pēdējā laika visforšākie un mīļākie video. Sīkie tik super spēlējās. Ka tik ir ko darīt, tad kašķu nekādu. Prom braucot atļāvu Gustavam ņemt visus manus instrumentus un darīt ar viņiem, kas ienāk prātā, t.i. kaut ko meistarot, spēlēties utt. Skatos, ka atļauja un padoms tiek ņemts vērā :)

Jocīga pašsajūta

Aizmirsu pasūdzēties, ka šodien prakstiski visu dienu sāpēja galva un bija paslikta dūša. Labi, ka līdzi bija zāles. Sadzēros un uz darba dienas beigām pārgāja. Tagad jūtos ok. Domāju, ka no bišķi pārslodzītes, bet varbūt arī kaut kas cits. Tagad divas dienas atpūtas priekšā - būs ok!

Saša

Attēls
Nu tad beidzot kāds sāk arī mani klausīt: "Iekāp, Saša, vannā, lai var nobildēt!" :) :) :)

Vakariņas

Attēls
Neizskatās diez ko apetelīgi, bet mēli varēja norīt. Esmu piestūmies un man ir slikti :) Apcepta, pēc tam sautēta cūkgaļa krējuma un sēņu mērcē + makaroni ar sieru. Un, atzīšos, viens alus :) Krieviņi pierunāja paņemt pa alum pie piektdienas. Alum fonā skats pa manu istabas logu.

Meistari

Attēls
Forši, ka par maniem instrumentiem tiek kārtīgi parūpēts.

5 bildes

Attēls
Piecas nekvalitatīvas bildītes no viesnīcas piektā stāva balkona. Spied virsū, lai skatītu lielākas.

25.04 + video

Attēls
* Brigādē divi jauni strādnieki - ārsts no Ukrainas vārdā Sergejs un maza auguma Bulgārs Jevgēņijs. * Beidzot saņēmos nopirkt vitamīnus. Ukrainas ārsts teica, ka normāli esot. Gerimax ar kaut kādām saknītēm enerģijai un vitamīniem veselībai :) * Ja ņem vērā, ka šodien mūsu norvēģu brigadierim bija pamatīgas paģiras, tad diena nebija pārāk smaga. Radām vairāk brīvā laika atpūtai. Kontrolētājs bija kaut kur, tikai ne pie mums :) * Uzzināju, ka Francijā ir pilsētiņu, uz kuru noteikti vajadzētu aizbraukt. Varētu būt ļoti skaisti. * Šeit mazs video, no darba dienas beigām. Jautrībai - tā teikt:

Super bildīte

Attēls
Visi tādi pieauguši izskatās :) Lieli bērni jau!

21. gadsimts bez viedtālruņa?

Attēls
 Es vienkārši nevaru izturēt vairs bez digitālās komunikācijas un socializācijas. Man ar steigu ir nepieciešams viedtālrunis. Visādu muļķību un nopietnu lietu sūtīšanai draugiem un radiem, blogošanas esot ceļā un darbā (pusdienas laikā un mazajās pauzītēs), bilžu/video uzņemšanas/publicēšanas, mūzikas un audio ierakstu klausīšanās, interneta pārlūkošanai neesot pie datora utt.  Esmu uzdevis vienam paziņam atrast izdevīgāko piedāvājumu mazcenas mobilajam ar pieslēgumu iekš Norway. Ceru, ka viss izdosies.  Ja neizdosies, izdzīvošu.

Šodienas pērle

Attēls
Ejam ar Aleksandru no darba mājās gar vienu veikalu, kur pārdod fotoaparātus. Kaut ko ieminos, ka kaut kādu ziepju trauciņu vajadzētu. Tur tieši izkārtne, kur stāv attēlots kaut kāds mazais fotoaparātiņš. Cena norādīta ap 150lvl. Kaut kas līdzīgs kā attēlā. Ok, es saku, ka šitāds derētu utt. Saša uz mani paskatās, parāda ar pirkstu uz blakus esošo izkārtni. Tur stāv attēlots nedaudz lielāka izskata fotoaparāts. Arī Canon. Cena ap 170lvl. Tips tāds kā bildē zemāk. Šamējais man saka šādu pērli: " Kas Tu dumāks? Piemet 200 kronas ( aptuveni 20lvl ) un Tev jau sanāk profesionālais!!! " Es neko neteicu un centos nesmieties :)

Rīta bilde

Attēls
Ieva no paša rīta atsūta svaigi uzņemtu bildīti. Sīkie pa nakti ievilkušies lielajā gultā :)

Godīgi

..ja tā skatās no cita skatu punkta, tad man īstenībā ir šausmīgi garlaicīgi, neinteresanti, smagi gan fiziski, gan morāli. ..gribās redzēt sievu, bērnus, radus, draugus. ..ja padomā, ka esmu pašlaik nospraudis mērķi nebraukt uz Latviju vismaz līdz Jāņiem, tad tas liekas ilgs laiks. ..ja padomā, ka pēc Jāņiem man tāpat gandrīz tāpat nav citu variantu, kā atgriezties te, tad tas varētu būt vēl grūtāk, nekā aizbraukt pirmo reizi.

Smaga nedēļas otrā pusē

 Pēdējās dienas bija vairāk uzkopšanas darbi un nenobeigtu darbu nobeigšana - gružu vešana, slaucīšana, uzkopšana.  Ar rītdienu atkal sākas "riving" (no norvēģu valodas - to break into pieces, as by a blow; cleave or split asunder.) Ielaiž mūs viesnīcas piektajā stāvā izlauzt visas vannas istabas līdz nullei. Nekas interesants. Pasmags pasākums.  Līdzi ņemšanai pusdienošanai esmu sagatavojis griķus un cūkgaļu ar sēnēm  krējuma mērcē. Viens vīruks mani te pakonsultēja, kas cik ilgi taisās un volā! :)

Kaijas

Attēls
Es Jums saku, tās kaijas Bergenā ir trakas. Peld viena pašā ūdenstilpnes vidū, tad sākt brēkt. Pēc 20 sec. pilns ar kaijām. Sākās kautiņš un ķīvēšanās. Fiksi pēc tam bars izklīst un visi pa mājām.

Šodienas bildes

Attēls
Es (garderobē) Saša (ar tikko norautu garderobes uzrakstu)

Aizgulējos

Ok, pirmo reizi šeit nedaudz aizgulējos. Nav nekas traks, visu paspēšu - redz` kā paspēju vēl pie PC piesēsties :) Nokia mani nedaudz pievīla. 5:10 uzspiedu pogu, kas atliek modinātāju uz 10min., bet šis ņem un nenozvana vispār. Labi, ka man ir kaimiņš, kas uzklauvē pie durvīm: " Вставай, Мартин ! "

Īsumā

Šodien tiku pie savas istabas. Divi lietuvieši tika aizsūtīti vergot uz tāliem ziemeļiem un istaba nu ir man! Dienas sākumā pāris stundas nācās no griestiem raut ārā akmensvati. Viss kož, niez - riebjās pilnīgi. Seja sarkana un deguns nedaudz tek. Laikam kaut kāds alerģijas paveids vai vienkārši organisma reakcija uz neko īpaši labu. Iešu mazgāties, izmazgāšu drēbes un atstāšu pie sildītāja - vajadzētu pa nakti izžūt. Jā, bēda par to, ka neļaus strādāt virsstundas. Daži ieplānoti izdevumi paliks nepiepildīts pasākums. Rītdien vietējā ķīniešu veikalā nopirkšu austiņas pa ~3lvl un telefonā centīšos klausīties norvēģu valodas kursus iesācējiem. Tādi audio kursi ir dabūti, tikai nezinu, cik viņi labi, jo tur viņus it kā māca norvēģiski :) Nav ne jausmas, kas no tā sanāks. Mēģināts nav zaudēts. Šausmīgs besis, jo pagājušo nakti nevarēju pagulēt/aizmigt. Vēl 2:05 naktī gultā skatījos telefonā. Pa pagājušo nakti manā youtube channel (martins dudums) salādējās pāris video. Tiem, kam inter

Velo sezonas atklāšana 2013

Attēls

Darba stundas

Šodien pateica, ka visu nedēļu strādājam tikai līdz plkst. 16:00, tas nozīmē, ka mazāka alga un vairāk laika atpūtai. Es labāk izvēlētos algu, vismaz pagaidām. Lielie šefi sakot, ka mēs par daudz strādājam, tāpēc virstundas nevarot ņemt. :(

Sākas jauna nedēļa

Attēls
Pārdomu pilna nedēļas nogale. Vienkārši nebija interneta un nācās domāt :) Rītdien atkal darbs. Ceļos 5:10, darbā 7:00, atpakaļ no darba 19:30. Un tā visu laiku līdz maija beigām. Nekas interesants nenotiks, ja pats neko interesantu neizdomāšu. Lai būtu luste pa šejieni ņemties, esmu jau izdomājis uztaisīt kādu filmiņu par mūsu darbu, varbūt pafilmēt vēl kādus kadrus no Bergenas, kaut ko vajadzētu paštukot. Meklēšu iespēju iegūt īpašumā fotokameriņu vai vislabāk normālu telefonu. Dažādas cenu kategorijas tomēr, tāpēc iznākums laikam zināms. Protams, ja būs internets, tad katru dienu sazvanīšos ar Ievu un sīkajiem. Ja kāds grib parunāties, tad droši! Pēc Latvijas laika iekš Skype esmu ap 21:00. Jācer, ka būs ko ieblogot. Ja nebūs, tad izdomāšu. Man tas tāds jocīgs iekšējs prieks, ar kādu padalīties savos "piedzīvojumos". ...un sveiciens Jurģim un Pēcim, un Šuļcam! :)

Džeki

Attēls
Kādi viņi būs pēc 1-2 gadiem un kādi pēc 10-15 gadiem? :) Kādu laiku nebūšu džekus redzējis, gan jau būs paaugušies maķenīt :)

Internets

Pamatīgs juceklis man te notiek ar internetu. Tad viņš ir ok, tad viņš ir lēns, tad viņa vispār nav uz divām dienām :( Protams, ka jāpriecājās, ka bezmaksas, bet labāk būtu ko samaksāt, ka tik būtu stabils tas pasākums.

Pirmo reizi..

..daudz kas dzīvē notiek pirmo reizi, kā saka: nav sliktuma bez labuma. Piemēram, šodien nez no kurienes radās ideja uztaisīt vistas zupu ... vistas zupu un es? Kaut ko tādu izdomāt?! Nu tā sanāca. Jāmācās dzīvot pa jaunam. Uzzvanīju Ievai, uzprasīju, cik ilgi vārās vistas kāja un cik ilgi kartupeļi. Paņēmu sasaldētu vistas kāju, ielēju 2L ūdens, iemetu vārošā ūdeni vistu, iemetu 2 kubiciņus buljona, pēc 10 min. vārīšanās ieliku kartupeļus, sīpolus, burkānus, nedaudz rīsus, vēl nedaudz sāli un piparus pēc garšas, pavārīju vēl 18 min. un zupīte tāda, ka mēli var norīt. Ar krējumu nolocīju lielu porciju un pietiks vēl vakaram ko ieēst. Pirmo reizi esmu tā pa īstam mazgājis drēbes, iepircies nedēļai veikalā, plānojis budžetu, lai var izvilkt līdz algai utt. Alus arī nav dzerts (ok, vienu alu pa 3 nedēļām esmu izdzēris). Vēl šādi tādi netikumi palēnām tiek atmesti. Nevar saprast, tas labi vai slikti. Gan jau, ka labi. Nākās piekārtot istabu, lai pašam omulīgāk dzīvot. Vēl tik vajadzētu

Video

Attēls
Kā jau agrāk minēju, tagad brīvdienās ir vairāk laika pasēdēt pie PC un pašķirot vecās bildes un video. Atradu un uzliku uz youtube Mammas dzimšanas dienas video. Gads 2005-tais. Visiem interesanti nebūs, bet domāju Mammai būs :) Droši linku var pārsūtīt citiem video esošiem personāžiem.

"Jauka ziņa"

Šodien manam komandas biedram zvanīja šefs. Informēja, ka mēs šeit ( Bergenā ) būsim līdz maija beigām. Solītās nedēļas vietā, vairāk kā pusotrs mēnesis. Ja godīgi, neesmu īpaši sajūsmā - galīgi neesmu. Plāni mainās un tie nav tādi, kādus biju iecerējis.

Šodienas instrumenti

Attēls
Aizbrauc līdz izjauktam numuriņam, saslauki, samet konteinerā, aizved uz liftu, izmet lielajā konteinerā, brauc ar liftu, aizbrauc līdz izjauktam numuriņam, saslauki......

Ja ugunsgrēks, nesmēķējiet gultā ..

Attēls
Šodien, jaucot kārtējo viesnīcas istabu, ieraudzīju pie sienas vēl nenorautu evakuācijas un rīcības plānu ugunsgrēka gadījumā. Viss ok ... tādam jābūt utt. Vienkārši smiekli sanāca par vienu rindkopu: " In case of fire: No smoking in bed ".  ( tulk. Ugunsgrēka gadījumā: Nesmēķēt gultā ) Cik bieži, cilvēki izdzirdot ugunsgrēka signalizāciju vai nojaušot ugunsgrēka esamību, sāk smēķēt gultā ? :)

Otrais pusdienas laiks

Attēls
Tā apmēram izskatās otrais pusdienas laiks plkst. 16:00-16:30. Sēžam, paēdam ... besis tāds, ka parasti atlikušo laiku paguļam uz galda vai kaut kur tuvumā. Bildē divi lietuvieši atpūšas :)

Pēdējā nedēļas darba diena

Man, kā jau nu kārtīgam strādniekam, piektdiena ir kā mazā brīvdiena. Vismaz tā viņa tiek gaidīta. Rītdien pastrādājam un, tad priekšā jauks vakars pie TV un PC ar domu, ka no rīta atkal nav jāceļas. Nedēļas nogalē nekas nav ieplānots un visticamāk, ka nekas vairāk kā pastaiga svaigā gaisā arī nebūs. Varbūt, ja baigi saņemšos un saplānošu tēriņus, aiziešu līdz baseinam. Būtu ideāli izkustēties tādā veidā. To vēl paštukošu.. Vārdu sakot, visu nedēļas nogali, būšu Skype, ja kāds aplam grib pavārīties :) Šodien zvanīja Rūta (māsa). Nedaudz parunājāmies un viņa teica, ka Bergenā esot kaut kāds slavens muzejs. Greena ? Es jau aizmirsu. Šodien vairs nemeklēšu info, iešu gulēt, bet rītdien noteikti paskatīšos.

Comedy club

Attēls
Regulāri noskatos garastāvokļa uzlabošanai :)

Mani ābolēdāji.

Attēls
Visi trīs slimiņi ņemās pa māju. Visiem jādzer antibiotikas un jāievēro mierīgs režīms. Labi vismaz, ka kāds vitamīns tiek uzņemts ar augli :)  

Kaija pret jūraszvaigzni

Attēls
Šodien uz darbu biju paķēris līdzi mazo kameriņu. Bija doma uzfilmēt kādus jokus vai saprātīgus nedarbus, lai nedaudz interesantāka tā dzīvīte :) Tā arī neko īpašu neuzfilmēju, bet pusdienas laikā caur atvērtu logu sanāca "piezūmēt" kā kaija ir noķērusi ūdenszvaigzni, nedaudz nogalina viņu un norij to veselu. Tālāk skat. video..

Pasmaga diena

Attēls
Iedod lielo bigmašīnu ( tā viņi dēvē perforatoru ). Tad ir grīda ar flīzēm. Noskaldi flīzes, noskaldi flīžu līmi un ej uz nākošo vannas istabu. Kopā ir kādas 50 tādas istabas :) Pilns ar putekļiem, mugura pastīva. Laikam šī pagaidām trakākā diena, bet esot vēl daudz trakākas - šitas esot tikai normāls gadījums. Zemāk bildē Saša rāda kā tas darāms. Un, protams, pēc tam pusdienas laikā pašam nogurums. Strādājam no 7:00 rītā līdz 19:00 vakarā katru dienu, tāpēc var redzēt visādas noguruma izpausmes, bet tā standarta variantā atlūziens uz 5-10 min. vienkārši sēžot pie galda vai notupjoties stūrī :)

Gustavs (audio)

Attēls
Aiz neko darīt, vakarā lūrot griestos, atradu telefonā ierakstītu audio failiņu 56 sec. garumā :) Gustavs maziņš pa vannu rosās :) Forši!

atkal Bergena

Attēls
Šodien 16:01 ar vilcienu dodos atkal uz Bergenu. Vilciens ienāk 23:00 Bergenā. Tas nozīmē, ka 7h pilnīgs "booring". Mēģināšu laicīgi ierasties stacijā, lai nopirktu kādu žurnālu vai lasāmvielu. Zinot, ka viss pieejams tikai NOR valodā, tad mani māc šaubas, ka varēšu kaut ko normālu dabūt. Vienīgais, ka dienas braucienā varēs nedaudz pabaudīt dabu, bet nu kāds es tur dabas baudītājs - apniks jau pēc 10 minūtēm. Bergenā būšu, sākumā solītās nedēļas vietā, 3-4 nedēļas. Viss atkarīgs, cik raiti ies darbi. Zinot, ka darbu tiešām ir daudz, ka tik nav visas 4 nedēļas. Kravāju somas, ņemšu līdzi praktiski visu, ko atvedu uz Oslo no Latvijas. Katru vakaru pirms gulētiešanas būs kāda pusstundiņa brīva, tad jau būšu Skype un, ja notiksies kas interesants, tad jau arī uzrakstīšu kādu rindiņu šeit blogā.

Zvanīšanās izdevīgums

Attēls
Ja es zvanu no sava Latvijas nr. +37129163672 uz kādu no Norway vai Latvijas numuriem, tad tas man ir ļoti neizdevīgi un šis variants tiek izslēgts no iespēju saraksta. Ja es zvanu no sava Norway nr. +4746655045 uz kādu no Norway numuriem, tad tas man ir ļoti izdevīgi, jo man ir patstāvīgais pieslēguma pa ~20lvl mēnesī ar 600 sarunu minūtēm, 200 sms un kaut kādiem megabaitiem interneta Ja kāds man grib zvanīt uz Norway, tad ir divi varianti: zvanīt uz LV numuru un maksāt kā par standarta sarunu ar LV numuru, bet tikai man par to būs jāmaksā ~8 sant./min. zvanīt uz NOR numuru un maksāt kā par zvanu uz ārzemēm un es par to neko nemaksāju. No šī visa izriet, ka labāk, ja mani grib sazvanīt, zvanīt uz manu LV numuru, jo tie ~8sant./min. nav tik traki un es esmu gatavs tādu naudiņu samaksāt, ja tik ir ar kādu, ar ko parunāt. Ja es ar kādu gribu parunāt, tad es uzpīkstinu un man atzvana :)

Vēstule

Atnāca vēstule no Norvēģu imigrācijas dienesta par man piešķirto ID numuru. Tagad man ir kontrakts ar darbu, ID Norvēģijas numurs, dzīves vieta. Nākošo nedēļu dodos uz DNB banku un veru vaļā kontu, tad laikam ir viss. Ā, nē ... vēl zaļā karte jāgaida no darba devēja par atļauju strādāt objektā. Pagaidām strādāju bez tās..

Video no Bergenas

Attēls
Ar mazo rokas kameriņu ( tāpēc nedaudz tricelīgs ), īsā laika posmā ( 1 diena un 1 vakars ) tapis 16 minūšu garš video ar skatiem no Bergenas centra, ūdenstransporta piestātnes un vietām tuvu mājai, kurā dzīvojam. Pilnīgu priekšstatu, kā tur izskatās, Jums rast nesanāks, jo vēl iespējams uzbraukt kalnos un nofilmēt skaistu ainavu no augšas, bet ceru, ka Jums būs interesanti paskatīties . Man šī pilsētiņa ļoti iepatikās - ir iespējas strādāt, dzīvot, atpūsties, baudīt dabu utt. Viss tīrs, sakārtots, cilvēki laipni, atsaucīgi, valda patīkama gaisotne un nedaudz mietpilsonisks noskaņojums - ko vairāk vajag kārtīgam ģimenes cilvēkam. Daži fakti - Bergena ir otra lielākā pilsēta aiz Oslo ar 260000 iedzīvotāju. Tās vēsture ir vairāk kā 900 gadus sena. Pašos pirmsākumos tā bijusi kā pirātu apmešanās vieta un ilgus gadus kā galvenais jūras transfēra punkts uz Oslo. Pilsētas galvenie ienākuma avoti ir zvejas produkti, enerģijas ražošana un kuģniecības pakalpojumi. Protams, pēdējā laikā s

Meistardarbs

Attēls
Es atceros, ka man bērnu dārzā vai sākumskolā tieši šitādi bija jātaisa. Tagad mans bērns man tieši tādu rāda :) Jocīgi forša sajūta .

Norway tel.nr.

Attēls
Nezinu, cik ļoti man viņš bija vajadzīgs, bet man tagad ir vietējais mobilā telefona numurs. Kaut gan laikam nedaudz nopietnāk izskatās, ja visās oficiālās iestādēs, bankā, VIDā, darbā utt., es uzrādu Norvēģijas nr. Uz doto brīdi es nemaz nezinu, ar kuru numuru man izdevīgāk zvanīt uz LV un, uz kuru numuru man izdevīgāk saņemt zvanus no LV, un, uz kuru numuru zvanīt izdevīgāk zvanītājam no Latvijas. Numurs ir +4746655045 . Piefiksējiet, kam interesē :) Par to izdevīgumu es vēl noskaidrošu un tad jau padošu ziņu.