Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: jūnijs, 2013

Fin

Bija interesanti paraktīt šo blogu, bet pietiek :) Viss interesantākais tika sarakstīts, manas ikdienas gaitas vairs nav tik interesantas, strādājam no agra rīta līdz vēlam vakaram, bieži bez brīvdienām - tāpēc nav laika neko uzrakstīt. Kad ir nedaudz laiks, tad gribās vienkārši atpūsties. Paldies, ka bijāt mana bloga lasītāji! Biju diezgan pārsteigts skatot bloga statistiku - diezgan populārs pasākums izvērtās, bet jābeidz, kamēr ir jauki :) Vēlreiz paldies. Tiekamies LIVE :)

Pa ceļam uz mājām liels plakāts uz sienas

Attēls
Žēl, ka nesaprotu angliski..

lietus

Mums ārā tāds lietus, ka to nemaz nevar izstāstīt. Taciņās veidojas strauti un laiks arī tāds pavēss - tikai 7-8 grādi.
Bezmaksas wifi pieejas punktaa no mobilaa telefona nevaru apmekleet saiti ass.lv :-) Bloķēta pieeja, jo iespeejams seksuāla noskaņojuma saturs. Haha.
Rītdien darbs Norvēģijas Aizsardzības Ministrijā. Noņems visus telefonus utt. Mums piesaistīs sargu. Sargs nākšot līdzi pat uz WC.
Ir smieklīgi tas, ka šodien viens nepazīstams cilvēks uzskatīja, ka es esmu čečens. Pilnīgi nopietni. Tas ir labi, jo no čečeniem visi nedaudz baidās. Nu ne visi, be daļa:-) nedzīšu bārdu.

arbūzs + baltmaize

Attēls
Šamšudins ( viens no maniem čečenu darba kolēgiem ) ēd baltmaizi uz uzkož arbūzu. Tas esot pilnīgi normāls pasāciens. Tāpat notiek ar ābolu un citiem augļiem.
Attēls
"Festivālā «Rīgas Ritmi 2013» Varadijs ar trio priecēs klausītājus divos koncertos - 4.jūlijā plkst.23.30 «Misisipi» džeza kruīzā pa Daugavu un 5.jūlijā plkst.20 brīvdabas atpūtas parkā «Egle», kur Varadijs sniegs bezmaksas koncertu." Arī uz šo es gribētu tikt. Kā džeks spēlē :)

Konkursa atbilde

Īpaši aktīvi atbilžu iesūtītāji kinkursam nebijāt, lai neteiktu, ka bija tikai divi iesūtījumi, bet... :-) atbilde pareizā skan šādi : "Uzbehs un čečens ap plkst. 14:00 pēc pusdienām uzklāj sedziņu un mazliet Allaha palūdzās. Neviena netraucēti, kādas 5 min. viņi tur padarbojās. Cēlās kājās, atkal tupus utt. Pēc tam var atkal pastrādāt." :-) Uzbehs normāls vecis. Šam 35 gadi. Trīs bērni. Vecākai meitai 12 gadi. Prasu šam, ko Jūs tur lūdzaties kā negudri? Šas saka, ka tikai tā viņš rod spēku būt prom no ģimenes. Sad but true. Man pat īsti nav kam palūgties. Pašam Jezupam īsti neticu un diez vai pie Allahu Jankas arī vērsīšos. Tur šie cūku neēd un ar akmeņiem nomētā, ja kaut ko ne tā sadara. Tfu vellos.

Mati

Baigā skrobe. Attaudzēt matus man vairs nav nekāda "tolka". Palieku vecs, ko tur liegties :-\ Biežāk jādzen plika galva, lai nevien neredz, ka katrs otrais mats vairs nav uz galvas :-) Agrāk pasmējos par citiem, tad pašam jāsmejas par sevi :-)

Beeda, bet saies...

Netieku pie interneta. Nopirkt visu var, bet šomēnes laikam nesanāks. Vismaz šo un nākošo nedēļu noteikti. Ir daudz ka interesants sakrājies ko pastāstīt un uzrakstīt. Kad viendien raušu vaļā, tad spēsiet tik lasīt :-) Ok ok, tik interesanti jau man arī neiet, bet, piemēram, video, kur Čečens pusdienās ēd baltmaizi ar arbūzu, man ir! :-) Tiekamies online pēc maza laiciņa. Kas sazin, varbūt jau svētdien Ernestonkuls ļaus man savu interneta puļķi palietot.

Konkurss

Attēls
Šoreiz konkurss bez balvām. Uzmini, kas tas ir? Atbildes, lūdzu, uz martins.dudums@gmail.com Pareizā atbilde nedēļas nogalē.
Nē, kamēr nebūs interneta, tikmēr neko normāli uzrakstīt nevarēšu. Bilžu pievienošana, normāla izteikšanās utt. caur telefonu tas ir murgs. Iekrāšu pa šīm dienām visādu info un tad uzrakstīšu. Pagaidām čau uz kādu brītiņu. Pēdējais īsais "update": jaucam bērnudārzu, darba apstākļi pagaidām ciešami, cik vien var saprast no pirmās dienas. Nenormāli sāp kājas. Ieva saka, ka pēc manis norādītajiem simptomiem kaut kas ar asinsvadiem. Jāpakustās, jāpapēta, kas notiek un tad jāštuko. Nav joka lieta - sāpīgs vakars un pārvietošanās pa istabu. Ceru rītdien darbā būs ok. Darbā uzbehs, čečeni, pilnīgs idiots no Spānijas, kas orģināli ir vispār kaut kāds rumānis. Tā viss ok, sadzīvojam labi. Laiks likties pie miera. Agrais rīts un vēlais vakars. Kā jau ierasts.
Tik ļoti gribās tikt uz šito http://m.delfi.lv/kultura/article.php?id=43390195 Kā lai to izdara?  Eh...

Mani apartamenti

Attēls
Dažas bildītes no telefona.
Esmu Oslo un bez interneta. Divas bēdīgas lietas vienā laikā. Nezinu cik ilgi būšu Oslo, bet pie interneta vajadzētu tikt. Man nav pat ideju kā. Cerams atradīšu kādu, kas palīdzēs. Ja visu laiku būšu darbā, tad nekādīgi netieku uz kādu no interneta kantoriem. Rītdien sākās jauns objekts. Tas labi, ka ir darbs uzreiz un nav jāsēž mājā. Dažiem tā esot. Bija iespēja pastaigāties pa centru. Tagad slinkums spaidīt telefonā taustiņus, lai pastāstītu ko labu redzēju :-) tikšu pie PC, tad kaut ko vairāk uzrakstīšu.
Attēls
Autobusa pieturā skaistas dāmas sēž.
Attēls
Esmu Oslo. Nakts vilcienā ir baisa. Maz gulēts, kauli stīvi, rokas sāp no bagāžas nešanas. Atsēdos krēslā... Domāju ko darīt. Varbūt pagulēšu, bet pirms tam Rimi, pilna māga un neliels TV watching :-) Šodien krustdēlam svin dzimšanas dienu. Laikam netikšu.. Ieva ar sīkajiem aizbrauks un apsveiks manā vietā.

Dodos..

Jā, izbraucu uz Oslo. Vilciens 23:10. 7,5h ceļā.

-----> Oslo

Šodien uzzināju: 90% iespējamība, ka rītdien, t.i. piektdien mums pēdējā darba diena šeit Bergenā. Nobeidzam iesāktos darbus, savācam mantas un ar nakts vilcienu dodamies uz Oslo. Ja tā viss notiks, tad sestdienas agrā rītā esmu Oslo un vēl pēc maza laiciņa jau esmu savos apartamentos. Pastāv iespēja, ka vēl kādu dienu būs jāuzkavējas, bet tā iespēja ir maza. Ja esmu Oslo, tad pirmdien teorētiski sākās darbs citā objektā. Kas būs jādara, cik ilgi utt., nav ne jausmas. Varbūt būs vairāk kas zināms sestdien vai svētdien, kad sazvanīšos ar priekšniecību. Tad jau informēšu, kā tas viss pasākums attīstīsies. Pagaidām Bergenā pavadītais laiks man ir paticis. Ne jau pats darbs paticis :), bet tieši pilsēta. Patika laiks, kaut gan lielākoties bija diezgan apmācies un lietains. Patika daba, iespējas visās jomās - aktīvā atpūta, pastaiga, sabiedriskais transports ... vārdu sakot - viss. Cilvēki biki jocīgi, bet tas tikai tapēc, ka nav pierasts, ka apkārtējie var uzsmaidīt un likt manīt, k

Vīns

Attēls
Vai Jūs zinājāt , ka katru dienu ir jāizdzer kaut kādi grami sarkanā vīna ? Es zinu, t.i. jau sen biju lasījis un nesen atkal lasīju. Nopirku pudeli vīna GatoNegro . Tādu pašu arī var nopirkt Latvijā. Neatceros cik LV tāds šķiņķo , bet te " tiku cauri " ar ~9,00lvl. Tagad katru dienu/vakaru izrauju kādus gramus 80-100. Tas nozīmē, ka pudele man, rupji rēķinot, pietiks vienas pilnas nedēļas " pjankai ". Šito izdzeršu un vairs nepirkšu. Nav nekādas jēgas. Vakar pat aizmigt nevarēju. Ja dzer, ta dzer, ja nedzer, tad ir arī tēja... :)
Attēls

Tas ir normāli?

Attēls
Protams, ka tas ir normāli. Pat pārāk normāli, tikai man no tā visa ne silts, ne auksts. Nē, ir gan - auksts, sasodīti ledains :)

Pasūdzēšos

Attēls
1. Šodien sāpēja mugura un pēc tam kāja. Kaut kāds nervs nospiedās, maita ;/ 2. Jurģis ar Pēci mani visu laiku "čakarē". Sūta bildes ar zivīm, alu un jauku pasēdēšanu. 3. Netiku nobalsot par Guntaru. 4. Ievai patīk garneles, bet man nav iespēja viņai tādas nosūtīt. 5. Šonedēļ strādājam tikai līdz 16:00, kas ir slikti, jo salasās maz darba stundas. 6. Gribās mājās. 7. Neziņa par to, kad īsti braucu uz Oslo un kādi tur būs darbi. Vienīgi kaut kāds mistisks ziedošs koks šodien atceļā no darba veldzēja manu sirdi :)))
Attēls
Ir tāds teiciens: "Nelien, kur nevajag!" :) Nu ir un viss. Tas attiecināms uz daudz mums dzīvē notiekošiem procesiem. Viens no šādiem procesiem man bija šodien. Ieminējos saviem slāvu paziņām, ka ir tāds ebay.com. Viņi ieraudzīja cenas, izvēles iespējas utt. utt. Visu vakaru pavadīju rādot viņiem reģistrāciju Ebay un Paypal mājas lapās, tulkoju, palīdzēju, parādīju kā viss strādā, kur jāspiež, ko kas nozīmē. Galva sāka pat sāpēt. Tagad jau viens pasūtījis mp3 playeri, otrs maciņu telefonam, trešais arī kaut ko štuko un burās. Trakums. Nevaru normāli pasēdēt istabā - visu laiku nāk un kaut ko prasa. Un kas man par to? :D Labi labi, nav jau žēl.

Cits izmet, mēs savācam

Attēls
Viesnīca met ārā dzērienus, kam beidzies termiņš. Ieguvām savā īpašumā trīs maisus ar Cola, Cola light un Sprite mazajām stikla pudelītēm. Nojaušos šo dzērienu sastāvu, nekas slikts tur nevar būt. Vidējais termiņš bija maija vidus. Praktiski viss jau izdzerts un visi sveiki un veseli. Dabūjām ap 30 pudelītes. Kā jau kārtīgiem cilvēkiem pienākas, tika parēķināts arī ieguvums. Viena pudelītes cena veikalā ~1,50lvl. Tātad - 45lvl. Ja rēķinātu viesnīcas cenas, tad sanāktu vismaz 2x dārgāk.
Attēls
 Pagājušās nedēļas situācija darbā - mainījās kaut kas viesnīcas projektā vai darbu izpildē un ieplānoto darbu, kas bija jāveic 7 dienu laikā, pēķšņi bija jāpaveic 3 dienu laikā. Pie darba pat ķērās mūsu brigadieris, kas gandrīz nekad pats nestrādā. Ko es ar to gribēju teikt: slodze pamatīga. Norāvāmies ne pa jokam. Tagad viss aiz muguras un liekas, ka tik traki nebija, bet īstenībā bija gan..  Nav ko tur daudz sūkstīties. Pēc laba darba, laba atpūta. Sametām vienam jautrajam dzērienam (1L degvīna šeit maksā nedaudz virs 40lvl. Tas ir pats lētākais variants.) un uzkožamajam. Jauki pasēdējām, bez liekām izvirtībām vai dzēriena apjoma pārspīlējumiem :) Sergejs bija laicīgi jau uzmarinējis gaļu - sīpoli, majonēze, citrons utt. bez etiķa. Baiiigi labs :)  Šodien atpūšamies, rītdien atpūšamies un pirmdien viss no sākuma. Ja pareizi saprotu, tad nākošā nedēļa ir pēdējā šeit Bergenā. Zinot kā te viss notiek, tad neko nevar nekad zināt. Tad jau manīs..

Pusdienas

Attēls

Izgriezums no TvNet.lv ..

Attēls