Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: maijs, 2013

Zaļā karte

Attēls
Zaļā karte - oficiāls dokuments, atļauja atrasties un strādāt Norvēģijā.
Attēls
Kas man varētu iemācīt pareizi ēst, lai nomestu svaru ? Fiziskā slodze ir, ar to it kā problēmām nevajadzētu būt. Vienkārši nejūtu pilnīgi nekādus uzlabojumus šajā jomā :) Kāds, kas visgudrāks, droši uz e-pastu martins.dudums@gmail.com kādus ieteikumus. Paldies jau iepriekš!
Šodien mans darba biedrs Žeņa gandrīz noģība. Tieši stāvēju pie kravas lifta, šas atnāk tāds pavisam bāls un saka, ka slikta dūša. Nosēdinājām šo zemē, atnesām ūdeni un, tad jau pēc kāda laika palika labāk. Vienkārši objekts iet uz beigām un baigi daudz fiziskās slodzes. Neizturēja džeks. Nedaudz pietaupījām un piesedzām viņu un rītdien gan jau viss būs ok. Skats traks, bet mūsu Ukrainas ārsts teica, ka dzīvos :)

video

Attēls
"Uz ātro" tapis video, kas salikts no ~950 bildītēm :) Uzdevums - Martinam ar Sašu: riv the wall.
Attēls
Visa ceļojuma laikā neesmu nopircis nevienu koliņu (bet gribētos). Mūsu brigadieris gan tempj kā traks. Viņa ledusskapja plauktā stāv alus un kola. Acīs iekrita smieklīgais uzraksts "Dalies ar Kompi" :)
Attēls
Lūk mūsu bezmaksas šokolādīte. Mmmm.... ::)

Brokastis

Attēls
Ūū jēē, Svētdienas brokastiņas :) :) :)

Šokolāde

Attēls
Viesnīcas personāls mums iedeva trīs maisiņus (maisus) ar šķidro šokolādi. Forši samaisīt ar pienu vai pielikt kafijai. Iztērēt mums gan nereāli to kvantumu. Būs gana ko uz Oslo līdzi paņemt.

Pārgājiens uz IKEA

Attēls
Piecēlos no rīta, paēdu un izdomāju pastaigāties. Apskatījos, cik tālu no manas dzīves vietes ir IKEA veikals un izdomāju šo gabalu veikt kājām. Gabals kartē rādījās kā 16km garš. Padaudz, bet tāpat nav ko darīt. Apbruņojos ar somu, kurā iekšā telefons, ūdens, džemperis un maks, un devos pārgājienā. Pa ceļam atkal uzberzās vecā tulzna , dabūju iet plikām kājām. Ceļš, laiks un visa pastaiga brīnišķīga - austiņās skan jauka mūzika, saule, skaisti skati ejot gar krastu. Uzņēmu arī kādu bildīti. Nogājis kilometrus 9,56 (tā rādīja GPS) es pretī ieraudzīju lielu kalnu, caur kuru var doties tikai automašīnā vai kādā citā transportlīdzeklī. Apejot kalnu, sanāca kādi plus 15km, cauri kalnam kādi 6km līdz IKEA. Tik daudz spēka man nebūtu, tāpēc pagājos atpakaļ līdz tuvējai pieturai un ar autobusu aizbraucu līdz galamērķim. Izstaigāju veikalu, nopirku lielu krūzi tējai un ar bezmaksas autobusu devos uz centru. No centra gribēju mājup (~4km) doties kājām, bet sagribējās ļoti ēst un aizbraucu ar

Red Bull ceļ spārnos

Attēls
No rīta piecēlos, aizgāju uz darbu, sāka galva sāpēt. Nu neko, ierāvu vienu ripu, lai pāriet. Tā arī šī ņem un sāp tik tālāk. Skrobīgs daru savus darbus, spēka nav ... vārdu sakot - besis :) Zināms bija, ka strādāsim līdz 15:00, tāpēc izdomāju izvilkt līdz galam un paciesties. Atnāk priekšnieks ap 14:30 un pasaka, ka tomēr strādāsim līdz 19:00. Es jau biju sadomājies, ka tulīt mājā un varēs atpūsties, bet nekā. Paņēmu maku, aizskrēju līdz tuvējam veikalam un nopirku Red Bull enerģijas dzērienu. Zinu, ka nav labi utt. utt. Bet teikšu godīgi, pēc 20 min. nesāpēja ne vairs galva, ne spēka izsīkums mani māca :) Uzradās i` enerģija, i` dzīves prieks. Sastrādājos pamatīgi un, ja vajadzētu, varētu strādāt vēl pāris stundas pēc darba. Tas, protams, nenozīmē, ka tagad katru dienu ar Red Bull rokā uz darbu došos, bet šoreiz viņš man tiešām izglāba dienas otro pusi. Paldies Tev, enerģijas dzērien! :)
Attēls
Lasot rīta ziņas Delfos, uzgāju šādu rakstu. Tas ir kas? Vējiem līdzi? Vai es kaut ko nesaprotu :-)
Attēls
Spriedelējām ar vīriem šodien darbā, cik ilgi vēl pa šejieni dzīvosimies, t.i. cik ilgi vēl te būs darbs. Gudrākie no gudrākajiem izsprieda, ka +- 2 nedēļas. Protams, priekšniekiem neko neesam prasījuši, jo dažreiz rodas sajūta, ka viņi paši īsti nezin. Īsti jau mums daļa nekāda, ka tik ir darbs. Krustēvs Kārlis būs Oslo 27. maijā (nezinu, līdz kuram maijam), bet tas nozīmē, ka mūsu sarunātā tikšanās izpaliek. Ļoti žēl. Sāk jau nedaudz apnikt ikdienas rutīna. Tas tāpēc, ka daudz strādājam un neko lāgā neredzam. Katru dienu viens un tas pats. Atradu internetā IKEA veikalu, ļoti iespējams 5dien vai 6dien aizstaigāšu apskatīties. Mēģināšu vēl sarunāt vīrus uzkāpt kalnā. Pašvakas man kurpes, kas man līdzi, tas tā nepatīkami, bet kalnā kāpt gribās :) Kalorijas padedzināt. Izdedzināt šī vakara alu :)

Puķīte

Attēls
Pats uztaisīju!!! Vareni :)

Pirmā mazā trauma

Attēls
Protams, cītīgi strādājot - atlec maza atlūza no flīzes! Don`t worry, brilles man bija virsū :)
Vakar nolūza priekšējam zobam kaut kāds paliels gabals aizmugurē. Nelāgi, nelāgi .. nāksies no nākošās algas meklēt speciālista palīdzību ;/
Attēls

Kalni @ Bergen

Attēls
Filmēju ar telefonu, tāpēc tāds nedaudz raustīgs. Priekšstats radīsies. Dzīvē skats brīnišķīgs. Pamēģiniet video skatīties full screen un labā kvalitātē :) Tad ir labāk :)
Attēls
Gandrīz 9 km kājām nepaliek bez sekām - tulzna uz pēdas. Cerams izārstēsies ātri un nebūs ilgi jāmokās :)
Aiziešu ar kājām no mūsu mājas līdz centram un atpakaļ. Interesanti, cik man tas prasīs laiku un spēkus. Ārā ir karsts (+23C) un saulains. Sevis izsekošanai izmantošu programmiņu, kas parādīs visus datus par manu "ceļojumu" :) Vēlāk informēšu.

Vakardienas pārgājiens pa kalniem.

Attēls
Četras dienas godam būs nodzīvotas/nonīktas. Vismaz prieks, ka sanāca pierunāt vienu darba biedru uzbraukt kalnā (uzbraukt ar gaisa vagoniņu). Viņš vēl pēc tam paldies pateica, jo nebija domājis, ka būs tik forši. Bildītes un varbūt kādu mazu video ielikšu vēlāk. Rītdien darbs. Maija brīvdienas esot reāli pēdējās brīvdienas līdz decembra brīvdienām. Oficiālu svētku starpā neesot, tas nozīmē, ka teorētiski līdz decembrim būtu jāstrādā katra darba diena. Tad jau manīs kā būs, kā viss turpināsies.
Attēls
+23C un sniegs :)

Dzīvesvieta Bergenā.

Attēls

Vakariņas

Attēls

Šodienas bildītes

Attēls